top of page

MIJN SPECIALITEITEN

BABY'S

Osteopathie is zeer zinvol voor een check up na de geboorte, zelfs als er geen symptomen zijn, en zeker wanneer je een huilbaby hebt. Er zijn vele redenen waarom een baby huilt, als een osteopaat zal ik op zoek gaan naar spanningen in het lichaam en zo ontdekken wat de lichaamsfuncties van de baby verstoord. Veel voorkomende voorbeelden zijn reflux, darmkrampen, craniale dysfuncties, afgeplatte schedel, torticollis,...

VERTERINGSPROBLEMEN

Veel mensen ondervinden moeilijkheden in de vertering. Maagpijn ontstaat door een zure reflux of maagkrampen. Darmproblemen kunnen zich uiten in een opgeblazen gevoel, winderigheid, darmkrampen, obstipatie en/of diarree, spastische darmen, slechte opname van nutriënten,... Osteopathie helpt het verteringssysteem opnieuw te reguleren.

HOOFDPIJN
KINDEREN

Kinderen die klagen van buikpijn, hoofdpijn, gewrichts-of spierpijn door de groei of na een val kunnen geholpen worden door osteopathie. Osteopathie kan ook helpen in meer specifieke gevallen zoals daar zijn allergieën, asthma, spreek- en/of ademproblemen (mondademhaler), oorontstekingen, moeilijkheden met motorische coördinatie,...

MALOCCLUSIES - ORTHODONTISCHE STOORNISSEN

De schedel en het aangezicht van een kind ontwikkelen zich gedurende vele jaren om eindelijk hun finale vorm te bereiken, deze schedelgroei en de tongfunctie bepalen de positie van de tanden. Op vroege leeftijd (ideaal is te beginnen rond 6jaar) kan dit behandeld worden met osteopathie. Bij volwassenen kunnen malocclusies (verkeerde beet) kaakpijn, nekpijn of zelfs lage rugpijn veroorzaken door verhoogde spanningen in de spierkettingen, ook hier kan osteopathie nog helpen in het verzachten van de symptomen.

ZWANGERE VROUWEN

Het is raadzaam om een goede opvolging te hebben tijdens de zwangerschap met al zijn transformaties van het lichaam en als voorbereiding van het lichaam op de bevalling. Ik check het bekken en de rest van het lichaam om ervoor te zorgen dat er een goede beweeglijkheid is. Verschillende klachten kunnen met osteopathie verlicht worden. Trouwens als zwangere vrouw mag je niet alle medicatie nemen, bv in geval van sinusitis, kan ik helpen door de sinussen manueel te draineren. 

NEK & RUG OF ANDERE GEWRICHTSPIJN

Een osteopathische behandeling kan helpen als u last heeft van beperkte mobiliteit in de gewrichten zonder groot voorafgaand trauma, artrose, hernia, postoperatieve pijn,... Mobilisatie en manipulatie van de gewrichten geven hun normale mobiliteit terug. In het geval van structurele veranderingen in de gewrichten probeert osteopathie het functionele gebied weer mobiel te maken en extra belasting te voorkomen op het beschadigde gewricht door de lichaamshouding te corrigeren.

SPIERSPANNINGEN

Spierspanningen kunnen leiden tot verminderde beweeglijkheid en veranderingen in de posturologie. Het doel van de osteopatische behandeling is het vinden van de oorzaak ervan, de oorzaak aan te pakken en de spier te helpen zich terug te ontspannen.

NEURALGIE

Neuralgie of zenuwpijn komt regelmatig voor in de armen of de benen, maar kan ook voorkomen in het hoofd of het gezicht. Het onstaat door een compressie van de zenuw ergens op zijn pad. Dat kan het gevolg zijn van een structureel probleem, maar ook door een functioneel probleem. Osteopathie kan functionele problemen oplossen en kan in geval van een structureel probleem vaak verlichting geven. 

Er bestaan verschillende types hoofdpijn, de meest voorkomende zijn spanningshoofdpijn en migraine. In beide gevallen van hoofdpijn kan osteopathie verlichting brengen. De osteopatitsche behandeling zorgt voor een verminderde frequentie en verminderde intensiteit van de aanvallen.

MENSTRUELE PROBLEMEN

De menstruatie zou niet pijnlijk mogen zijn, pijn is een indicatie voor een probleem. Ook pijn bij seksuele activiteiten is niet normaal en zou moeten behandeld worden. Cystes op de eierstokken, endometriose, premenstrueel syndroom zijn enkele voorbeelden van menstruele problemen en kunnen gedeeltelijk door osteopathische behandeling aangepakt worden. Ook als u problemen ondervindt om zwanger te worden, is het aangeraden langs te komen voor een osteopathische check up, zodat er kan worden nagegaan of alle lichaamsfuncties optimaal functioneren. 

SPORTBLESSURES

In eerste instantie is preventie hier zeer belangrijk. Bent u iemand die regelmatig sport en veel van uw lichaam vraagt, dan is het aangeraden om regelmatig langs te komen voor een check up. de frequentie hiervan hang af van uw bouw en de intensiteit van uw belasting. Heb je toch een blessure opgelopen dan zal de osteopathische behandeling helpen om sneller te herstellen door het autoherstel te stimuleren via het vrijmaken van de mechanische blokkades en de bloedcirculatie te stimuleren.

CRANIOSACRALE THERAPIE

Cranioscrale therapie omvat verschillende osteopatitsche technieken op de schedel, de wervelzuil en het heiligbeen (deel van het bekken). Dit zijn eerder zachte technieken en worden toegepast op baby's, maar ook op volwassenen met schedel-, wervelzuil- en  bekkenstoornissen. 

ONDERSTEUNING BIJ CHRONISCHE ZIEKTES

Vele mensen lijden aan verschillende chronische ziektes welke de levenskwaliteit doet afnemen. Osteopathie kan ondersteuning bieden door het optimaliseren van de lichaamsfuncties, de beweeglijkheid en de bloedcirculatie en kan zo de levenskwaliteit verbeteren. 

ONDERSTEUNING BIJ BURN-OUT

Burn-out is een ingewikkeld proces van falende lichaamsfuncties door te lang onderhevig te zijn aan stress en druk. Ik heb een HRV-scan (Heart-Rate-Variability) welke de impact van stress op het lichaam meet. Dit wijst aan waar jouw neurovegetatief zenuwstelsel faalt. Osteopathische behandelingen ondersteunen dit neurovegetatief zenuwstelsel om het meer in balans te brengen, samen met de behandeling van andere lichaamsfuncties.

          EquiSanté: Renbaanlaan 33, 1050 Elsene
         

bottom of page